Merkverzekeringen


BA Motorrijtuigen


Veroorzaak je met jouw auto een verkeersongeval? En ben je in fout? En heeft iemand anders hierdoor schade of is hierdoor iets beschadigd dat niet van jou is? Dan moet je voor die schade betalen. Als je deze verzekering hebt, dan betalen wij voor die schade.
De Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen is een wettelijk verplichte verzekering voor elk motorvoertuig. Dat wil zeggen dat de dekkingen en contractuele bepalingen bij wet zijn vastgesteld en dus bij elke verzekeringsmaatschappij hetzelfde zijn. Maar de extra voordelen en service die we koppelen aan onze BA Motorrijtuigen bepalen we zelf.

Wat is niet verzekerd?

 • Schade aan je eigen voertuig;
 • De lichamelijke schade van de bestuurder na een ongeval in fout;
 • Schade aan goederen die je vervoert voor je beroep en niet gratis vervoert;
 • Schade door deelname aan snelheids-, regelmatigheids-, behendigheidsritten of -wedstrijden.

Bekijk de IPID-fiche  en de  Algemene Voorwaarden voor een volledige lijst van wat wel en niet verzekerd is.

Omniumverzekering


De Full Omnium van Amazon Insurance geeft de klant een zeer uitgebreide bescherming. Zo komt de polis tussen bij:

 • Voertuigschade (bv. de bestuurder rijdt tegen een paaltje)
 • Brand
 • Diefstal
 • Glasbreuk
 • Natuurevenementen (bv. storm en hagel)
 • Aanrijding met dieren en schade veroorzaakt aan bijvoorbeeld de kabels of isolatie door het knagen van kleine dieren (zoals marters of fretten)

Amazon Insurance biedt een ruime keuze aan formules met verschillende afschrijvingsformules (belangrijk voor de waardebepaling bij totaal verlies en diefstal) en eigen franchise  bij schade.

Wat is niet verzekerd?
In bepaalde situaties zal je autoverzekering niet tussenkomen:

 • Je veroorzaakt de schade met opzet
 • Je veroorzaakt de schade door het gebruik van alcohol of drugs
 • Je veroorzaakt schade terwijl je volgens de plaatselijke wetgeving niet met het voertuig mocht rijden
 • Je veroorzaakt schade door deelname aan snelheids-, regelmatigheids-, behendigheidsritten of -wedstrijden

Bekijk de IPID-fiche  en de Algemene Voorwaarden voor een volledige lijst van wat wel en niet verzekerd is.

Rechtsbijstand


Als er bij een ongeval onenigheid bestaat over de aansprakelijkheid, dan kan dit finaal leiden tot een rechtszaak. Onze rechtsbijstandsverzekering verdedigt de belangen van uw klant. Hij kan op kosten van de rechtsbijstand een advocaat of deskundige aanstellen. Ook de gerechtskosten worden door ons vergoed.

Wij doen voor de verzekering Rechtsbijstand een beroep op de gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekeraar Euromex.

Bekijk de IPID-fiche en de  Algemene Voorwaarden  voor een volledige lijst van wat wel en niet verzekerd is.

Bestuurdersverzekering


Waarvoor is de keuzeverzekering Bestuurder nuttig?
Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt met je auto en je passagiers zijn gewond, dan zijn zij beschermd voor hun lichamelijke schade via jouw verzekering BA Motorrijtuigen. Maar je kunt als bestuurder natuurlijk ook zelf gewond geraken. De lichamelijke schade en de betrokken kosten zijn niet verzekerd binnen BA Motorrijtuigen. Daarom is het slim om jezelf te beschermen met onze verzekering Bestuurder.

Een bestuurdersverzekering is niet verplicht binnen je autoverzekering maar het is wel aangeraden je te beschermen voor ieder verkeersongeval. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Kies uit 2 formules: Bestuurder Select of Bestuurder Safe

Wat? Veroorzaak je een verkeersongeval in een voertuig waarin je als bestuurder verzekerd bent? En ben je gekwetst? Dan betalen wij voor je lichamelijke schade.

Wie? Elke chauffeur die met de verzekerde wagen rijdt is beschermd.

Vergoeding?
Bestuurder Select: wij betalen voor een deel van de schade een vooraf afgesproken bedrag. Dat bedrag is dus niet afhankelijk van je werkelijke schade.

Bestuurder Safe: dat is de meest uitgebreide formule. Hierbij betalen wij geen vooraf afgesproken bedrag. Maar wij betalen wel je werkelijke schade tot maximaal 500.000 EUR per verkeersongeval. Hoeveel Baloise betaalt, bepalen wij met de regels die de Belgische rechtbanken gebruiken als zij berekenen welk bedrag iemand moet krijgen als hij gekwetst raakt of overlijdt door een verkeersongeval.

Let op, je kunt de verzekering Bestuurder pas nemen als je ook kiest voor een verzekering BA Motorrijtuigen.

Ongeacht of je in recht of in fout was, wij vergoeden vanaf 1 % blijvende ongeschiktheid.

Wil je een polis nemen?


De verzekeringen zijn onderworpen aan Belgisch recht. De overeenkomst duurt een jaar en wordt stilzwijgend verlengd. De begindatum en de duur van de verzekering vermelden wij in de Bijzondere Voorwaarden. Bekijk de IPID-fiche, onze Algemene Voorwaarden en onze segmentatiecriteria om je grondig te informeren over je wettelijke bescherming op www.amazon.be.

Leasing


Amazon Insurance biedt ook verzekeringsoplossingen aan voor leasingmaatschappijen (o.a. operationele leasing, private lease).

Naast het aanbod van traditionele verzekeringsoplossingen denkt Amazon Insurance samen met haar partners na over nieuwe verzekeringsconcepten. Daarbij vertrekken we steeds van de gedachte het aanbod van onze partners te differentiëren en te versterken. Dat moet zorgen voor meer toegevoegde waarde en een unieke klantenervaring.